Maul, Villány

 2010.10.07. 18:09

 

Maul Zsolt egy a második generációs borászok közül. Magas, zömök 30 körüli barátságos ember. Fiatalos életérzése mind a fogadójában, mind a boraiban kitűnik. Nagyon impozáns, egyszerű minimáldizájnos címkék viszik a borokat, de persze erre nem lenne szükség, ha az ember nem a címke alapján választana, mert a borai belesimulnak a magas villányi színvonalba.

Igen könnyű megközelíteni a kisvendéglőt, szinte az első borászat jobb kéz felől a Bross G. utcában.

16 hektáron gazdálkodnak, kínálatukban vörösek, fehérek, roséborok, pálinkák és borpárlatok is megtalálhatóak. Boraik 1000-5000 Ft között vannak pozicionálva, csúcsboruk a Taurus (Cabernet sauvignon és Cabernet franc házasítás), tényleg, nem is rossz bár nekem akkor kicsit testes volt (mert akkor az utolsó nyári napon voltunk, és volt vagy 30 fok). Akkor nekem jobban bejött a P-9 Portugieser 2009  és "ZS" Cabernet sauvignon 2007. (A ZS a Zsoltrol kapta a nevét.)

Vendéglőjükben természetesen van konyha, saját boraikat szolgálják fel. A helység nagyon családias, apa és fia együtt dolgozik bent, és a család több tagja is fellelhető az üzletben. Természetesen (Villányban ez általános) a pince a vendéglőből nyílik, ahol még bortrezorok is vannak. Nagyon érdekes, jó élmény volt náluk eltölteni azt a pár órát.

Marketing szempontból nagyon érdekeset tudott nyújtani nekem ez a kis családi pincészet. A fent látható merész fényképen kívűl találtam más egyedülállót náluk, egy brossurát, amiben a borokat hozták össze a női divattal. Amennyiben Villányban jársz, egy olyat mindenképp hozz el magadda!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://borospince.blog.hu/api/trackback/id/tr182354287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása